Enkle sanger på gitar – med grep

Når man har lært seg å lese gitargrepene, er det greit å ha noen enkle sanger å øve seg på. Her er noen av de beste sangene for nybegynnere på gitar.

Enkel sang med gitargrep

Først en forklaring til notene. Vi deler opp all musikk i takter. Dette gjør at det blir lettere å telle underveis, så vi vet hvor vi er i sangen. Dersom man er usikker på hva en takt er, så finnes en forklaring her:

Taktforklaring

Når man har forstått taktinndelingen, så kan man velge seg en grunnrytme. Det kan for eksempel være å spille én gang i hver takt, eller to ganger. Jeg har laget noen forslag til alle sangene. De står angitt oppe til venstre på sidene. Står det «R1«, så kan man spille én gang i hver takt. R2 betyr to ganger i hver takt, osv.  Her er en oversikt over de forskjellige rytmene som er foreslått:

Rytmefigurer til sanger med gitargrep

Sangene som følger er noen jeg har god erfaring med i gitartimene mine. Det er sanger som gjerne er med både på privattimer og gitarkurs. De fleste av dem er med bare to grep, mens et par er med tre eller fire grep. Sangene fungerer både for barn og voksne, men for barn som vil lære gitar anbefaler jeg helt klart å starte med «liten» C, G og G7.  (Se evt gitargrep for nybegynnere)

Håper notene er lettforståelige og til glede!

Sanger med to grep:

Min hatt den har tre kanter

Kjerringa med staven

What shall we do with the drunken sailor

To lette sanger med gitargrep

Sanger med tre grep:

Er du veldig glad og vet det

Oh Susanna

Vem kan segla

Sanger med fire grep:

I like the flowers

Scarborough fair

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s