Fire fine sanger med gitargrep

Her finner du noen av mine favorittsanger å spille/synge når jeg underviser på gitarkurs for voksne. De er ikke for nybegynnere, men heller ikke veldig avanserte. Derfor byr de på passe utfordring for de som er litt viderekomne på gitar. Det er kjente melodier, så mange vil også kunne lære dem på egenhånd.

Fin sang med gitargrep

Først litt forklaring til notene. Som i tidligere innlegg Enkle sanger på gitar – med grep, så står det forslag til hvor mange ganger man slår nedover strengene pr. takt (øverst til venstre). Det står gjerne to forslag. Det vil si at står det R 1, 3, så betyr det at du kan spille én gang i hver takt, eller evt. tre ganger i hver takt.

Merk også at nå følger notene «proffregler», dvs. at i noen takter står det ikke nytt grep. Da fortsetter man bare med det siste grepet man spilte, inntil et nytt grep står angitt.

Og til sist vil jeg nevne at grepene som er angitt følger det engelske systemet. Det medfører at «H» ikke finnes. I stedet brukes «B». I de følgende sangene gjelder det f.eks. B7 og Bm. I andre skandinaviske noter kan man ofte finne disse grepene notert som H7 og Hm, og mange har lært dem med disse navnene. Blir man i tvil, så kikk på grepstabellen jeg har lagt ut. Den er uansett god å ha foran seg hvis man er usikker på noen av grepene.

Her er sangene, og de er rangert i rekkefølge fra lettest til vanskeligst. I de to siste sangene er det også noen barrégrep å øve på. Som alltid anbefaler jeg å ta noen gitartimer hos en god lærer, eller å melde seg på et gitarkurs, dersom man ønsker å lære seg å spille gitar på best mulig måte.

Eg heiter Anne Knutsdotter

Go down, Moses

Morning has broken

Amazing Grace

 

 

4 kommentarer om “Fire fine sanger med gitargrep

  1. Super innføring for en voksen dame som kan akkorder og noter, men ikke gitar.
    Jeg øver nå en søndags morgen på disse sangene, det funker veldig bra.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s