Gitargrep for nybegynnere

Hvis man vil lære å spille gitar, men vil prøve uten gitarlærer, så er gitargrepene kanskje det letteste å begynne med. Her er noen enkle instruksjoner for nybegynnere.

gitargrep


Med bare 6-8 gitargrep finnes det virkelig mange gode sanger man kan spille. Kan man synge til også, så låter det straks bra. Eller kanskje man kjenner noen som kan synge med? I hvert fall kreves det ikke mye øving på gitaren for å komme i gang.

Det første man trenger å lære som nybegynner, er å kunne lese et akkorddiagram. Jeg har laget en forklaringsside her:

Gitargrep – forklaring

Når man har forstått hvordan venstre hånd skal holde grepet, så er det bare å spille nedover strengene med f.eks tommelen, eller et plekter. Husk å ikke spille strenger med kryss over.

Noen av de vanligste grepene kan være litt vanskelige i starten. F.eks G, C og Bm. Det finnes forenklede versjoner av disse. Hvis noen av disse er vanskelige for fingrene å finne fram til fort, så anbefaler jeg å prøve med de «små» grepene først. Så kan man heller bygge ut til fullt grep etterhvert. Nedenunder er en tabell over de beste gitargrepene for nybegynnere. (Obs! Bm er ofte notert som Hm i norske noter)

Gitar - Grepstabell for nybegynnere

Grepstabell for nybegynnere

Grepstabell Pdf

For best mulig oppløsning anbefaler jeg å printe ut grepsoversikten over fra pdf-linken over, og så er det bare å finne fram sangboka og gå i gang! Og skulle det oppstå vanskeligheter, så kan man alltids oppsøke en privat gitarlærer for nærmere instruksjoner. Det kan være nok med 6-8 gitartimer for å få en god start på akkordspillet. Det finnes også mange gitarkurs i Oslo man eventuelt kan melde seg på.

Dersom man ikke vet helt hvilke sanger man vil starte med, så har jeg også et innlegg med noen greie sanger for nybegynnere:

Enkle gitarsanger med grep

Og hvis man er komfortabel med læringsvideoer på engelsk, så anbefaler jeg Justin Guitar.  Justin er en glimrende gitarlærer som har innspilt gratis videoinstruksjoner til massevis av gode sanger. Med grepene i tabellen over kan man spille alle sangene hans i modul 1, 2 og 3 i gitarkurset for begynnere. Man finner også videoer med hjelp til å holde og skifte mellom hvert enkelt grep:

Justinguitar – begynnerkurs

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s